Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie laten zien. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Ik ga akkoord
Werken bij Groothuis Bouwgroep
onze ambitie reikt verder, hoe ver reikt die van jou?

Grootspraak: Duurzaam bouwen

  • 29-11-2018

Als regisseur in de bouwkolom adviseren, faciliteren/begeleiden en ontzorgen wij opdrachtgevers in alle facetten van elke (bouw) levenscyclus. Dat doen wij met een team van inmiddels meer dan 80 plezierige collega’s die allemaal met enthousiasme een eigen stukje vanuit hun rol bijdragen. We bieden mogelijkheden binnen uiteenlopen de werkterreinen ingericht op onze klant en hun proces.

Duurzaam bouwen is iets dat bij ons product hoort

Vanwege de continue groei van Lagerwey uit Barneveld, bouwt Groothuis Bouwgroep momenteel aan een nieuwe productiefaciliteit van 4000m². Hier kunnen straks de hoogwaardige windturbines van dit oer-Hollandse bedrijf gebouwd worden. Aart van de Pol, compagnon Lagerwey, over duurzaam bouwen, LEAN en de toekomstplannen.

Sinds 2006 staat Aart van der Pol aan het roer van dit prachtige bedrijf. Lagerwey is een fabrikant van grote windturbines en dat is best wel uniek, zeker in Nederland. De concurrenten waarmee ze te maken hebben zijn in omvang niet de minsten, dus dat maakt het uitdagend om als Nederlandse windturbinefabrikant een positie in te nemen. Toch lukt het ze, door de technologie, de kleinschaligheid, dicht bij de klant kunnen staan, allemaal ingrediënten waardoor ze succesvol zijn en blijven.

Lagerwey die als naam en historie al bestaat vanaf 1979 heeft veel roerige tijden meegemaakt in de opgroeiende windmarkt. Na een aantal jaren van de radar te zijn af geweest, is het huidige Lagerwey in 2006 met 4 techneuten geheel opnieuw begonnen met een nieuw turbine ontwerp. Dit nieuwe ontwerp verkochten zij in de vorm van een licentie aan een Indische partij. Dat genereerde voldoende geld voor de ontwikkeling van een eigen product en bedrijf. Dit product verkopen zij nu aan klanten over de hele wereld. Nu 10 jaar later hebben ze een nieuw pand nodig om verdere groei aan te kunnen.

Bouwen met Groothuis

“De offerte van Groothuis Bouwgroep had een eerlijke prijs, maar er was meer. Door de gesprekken die we met elkaar hebben gehad, had ik het gevoel dat we gelijk een match hadden, daarnaast heeft onze architect Bronsvoort Blaak Architecten bna Groothuis geadviseerd, de keuze was dus snel gemaakt”, aldus Aart van de Pol.

“Ook de LEAN-werkmethode heeft een indruk bij mij achtergelaten. Ik vind het een verrassende werkwijze en ervaar dit ook als zeer prettig”, zegt Van de Pol. “Je hebt op deze manier snel een indruk of je op schema zit, daarnaast werkt het motiverend en houd je alles goed in de gaten, zeker handig met al die onderaannemers”.

Duurzaam bouwen dankzij BREEAM

Duurzaam bouwen is heel belangrijk voor Lagerwey, het past bij het product. Wil je echt goed en duurzaam bouwen, dan komt al gauw BREEAM ter sprake, waarbij je een stukje fiscaal wordt beloont. Lagerwey is gegaan voor de 4-sterren certificering, wat nog opweegt tegen de duurzame investering. Wel is het van belang dat je zo vroegtijdig start met zo’n proces om er ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken en er rendement uit te halen. Het was geen eis vanuit BREEAM, maar ook het hele dak zal voorzien worden van zonnepanelen.

De toekomstplannen

Met de nieuwe productiefaciliteit zetten ze een hoogwaardig en kwalitatief gebouw neer. Eén die de groeipotentie voorlopig goed aan kan. Een pand waar het prettig werken is, een pand die de uitstraling krijgt die past bij het product. De omgeving wil ook een stukje vooruitgang zien in kwaliteit en product, dat bevordert de groei. Het plan is daarnaast ook zo opgezet dat ze in de toekomst nog een extra kantoor kunnen bouwen en dat ze hun ambitie waar kunnen maken. Als het aan Van der Pol ligt dan wil hij over 3 jaar kunnen zeggen dat het pand te klein is, want dan hebben ze het goed gedaan.

Geen geschikte vacature kunnen vinden? Wij houden je graag op de hoogte!

Meld je aan voor onze jobalert of neem contact op met de afdeling HRM.
Wat is een jobalert?

Praesent accumsan cursus ante. Pellentesque odio odio, euismod vitae, pharetra quis, bibendum et, augue. Nam consectetuer. Praesent eu lorem sit amet neque euismod malesuada.

Proin viverra turpis at urna. Nunc posuere pulvinar augue. Suspendisse eros tortor, rhoncus a, varius a, gravida ut, justo.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×